AsielmigrantWERKT is een training bestemd voor asielmigranten met een afstand tot de arbeidsmarkt. De training zorgt ervoor dat een asielmigrant letterlijk en figuurlijk in beweging komt. De asielmigrant werkt aan zijn innerlijk en aan zijn uiterlijk. Na afronding van de training is de asielmigrant beter in staat om mee te doen op de arbeidsmarkt.

Tijdens de training van twaalf bijeenkomsten staat de persoonlijke ontwikkeling centraal. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, sociale activering, motivatie en presentatie. Daarnaast is er aandacht voor diverse praktische vaardigheden zoals het maken van een cv en het schrijven van een sollicitatiebrief. Sport kan een vast onderdeel van de training uitmaken. Tot slot zijn er diverse workshops op het gebied van gezond leven, – eten en uiterlijk.

Gemeenten hebben vaak te maken met asielmigranten bij wie de stap naar werk niet zonder hulp en begeleiding te maken is. De afstand tot de arbeidsmarkt is voor een asielmigrant groot en het ontbreekt bovendien soms aan motivatie en vooral aan zelfvertrouwen.

.
© 2015 I&I - Training en Opleiding | Alle Rechten Voorbehouden